Pien Hersman uit Lisse.
Pien Hersman uit Lisse. Foto: pr

Pien Hersman wint NK Pure Sprint voor Junioren

Verenigingen Sport

In Alkmaar is zaterdag 26 februari Pien Hersman winnares geworden van het Nederlands Kampioenschap pure sprint voor Junioren A. 

Pure sprint is een onderdeel van het schaatsen waar de absolute sprintvezels aangesproken moeten worden. Waar normaal vaak de 500 meter de kortste afstand is, wordt bij de pure sprint een klassement over een 100, 300 en 500 meter verreden. Hersman, lid van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC), won alledrie de afstanden. Op de 100 meter verbrak ze met een tijd van 11.08 het zes jaar oude clubrecord van Romy Bakker, op de 300 meter werd het clubrecord van Marije van der Spek met 25.84 met bijna 2 seconden verbeterd. 

Nog meer medailles
Een leeftijdscategorie jonger waar over twee 100 en twee 300 meters werd gestreden in het supersprintkampioenschap won clubgenote Sterre van Schaik brons. Laura Linsen, ook een schaatser van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC eindigde als zeventiende. In diezelfde leeftijdscategorie vertegenwoordigde Ward Dielissen de Bollenstreek-schaatsers ook met verve door eveneens brons op te eisen. Hij deed dit door zowel het clubrecord op de 100 als op de 300 meter aan te scherpen. Met 10.30 op de kortste afstand werd het oude record dat Okke Mouwen twee jaar geleden had gereden verbroken. Kees Heemskerk verloor na ruim 10 jaar het clubrecord op de 300 meter aan Dielissen die de tijd aanscherpte tot 24.16.
Ook bij de senioren kwamen WIJC-leden in actie. Bollenstrekers Calvin van Klink, Rianne Koot en Milou Butter kwamen met respectievelijk de negende, veertiende en vijftiende plaats echter niet in de buurt van de prijzen.

Uit de krant