Gekleed in een boerenkiel droegen de wethouders Kees van der Zwet en Jolanda Langeveld de sleutel over aan De Gaapstokken.
Gekleed in een boerenkiel droegen de wethouders Kees van der Zwet en Jolanda Langeveld de sleutel over aan De Gaapstokken. Foto: pr

Versoepelingen kwamen op tijd: carnaval herleeft in Lisse

Verenigingen

Na twee jaar van afwezigheid door de coronamaatregelen kon afgelopen weekend in Lisse eindelijk weer carnaval gevierd worden. En dat is goed gelukt.

In het gemeentehuis ontvingen de Prinsenparen van De Gaapstokken uit handen van de wethouders Kees van der Zwet en Jolanda Langeveld namens de gemeente de sleutels van het dorp, waarmee officieel het startsignaal van carnaval 2022 in Lisse werd gegeven. Ook werd daar bekendgemaakt wie dit jaar de Supergapers zijn: Teun en Jacqueline Oosthoek van De Gewoonste Zaak. René van der Heijden werd Gouwe Gaper. Aansluitend aan de sleuteloverdracht reden de Prinsenparen per tuktuk en onder begeleiding van Blaaskapel De Pretnoten voor een feestelijke tocht door het centrum van Lisse.
De zaterdagmiddag stond in het teken van De Vrienden van de Gaapstokken LIVE, een groot feest met verschillende live-artiesten die ook dit jaar weer veel bezoekers naar De Gewoonste Zaak trok. In verband met de beperkte tijd maakte de traditionele Boerenbruiloft dit jaar plaats voor de Allergrootste BingoQuiz op de zondag. Een gezellige middag vol leuke activiteiten en entertainment. De onlangs ingestelde versoepelingen zorgden ervoor dat carnaval kon herleven in Lisse en vele andere plaatsen.

Uit de krant