Foto's: Dolly's Cycling Shots
Foto's: Dolly's Cycling Shots Foto: Dolly's Cycling Shots

Gemengd clubkampioenschap jeugd RTV De Bollenstreek en de NoordBikers

Verenigingen Sport

Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er tussen de langzaam groen kleurende bollenvelden in Lisse gecrosst door de jongste jeugd van RTV De Bollenstreek en MBC de NoordBikers.

De hele winter door traint de jeugd van deze twee verenigingen samen op het crossparcours rond de wielerbaan in Lisse. In de winter staan er wekelijks ongeveer 70 kinderen te popelen om te trainen en over het crossparcours te fietsen. Nu het winterseizoen op z’n eind loopt werd het tijd om een mooi clubkampioenschap te houden.
In verschillende leeftijdscategorieën (2006 t/m 2014) stonden de jongens en meiden aan de start. In alle categorieën werd er hard gestreden om de bekers en het gemengde clubkampioenschap! Het niveau van de deelnemers varieert sterk, van Nederlands Kampioen tot deelnemers die voor het eerst een wedstrijd reden. Voor iedereen was het in ieder geval een mooie ervaring. Dankzij de luide aanmoedigingen was het een spektakel voor jong en oud. Met de wegwedstrijden in het vooruitzicht gaan de RTV de Bollenstreek-jeugdleden zich nu weer richten op de wegtrainingen, terwijl de jeugdleden van MBC de NoordBikers zich gaan voorbereiden op het mountainbike seizoen. Wil je een keer meetrainen kijk dan op de website van een van de verenigingen. RTV De Bollenstreek voor wegwielrennen: rtvdebollenstreek.nl. MBC de NoordBikers voor mountainbiken: www.noordbikers.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant