Hisalis Heren 1 speelde tegen Rijnvliet.
Hisalis Heren 1 speelde tegen Rijnvliet. Foto: Tristan Beelen

Heren 1 Hisalis wint met 2-0 van Rijnvliet

Verenigingen Sport

Ranglijstaanvoerder Hisalis trad aan tegen de nummer 3 Rijnvliet, die met 2 wedstrijden minder gespeeld nog naar de 2e plaats in de competitie kan stijgen. Gezien het belang van deze wedstrijd en het aangename lenteweer, was er zeer veel publiek op de wedstrijd afgekomen.

Er hing een gezonde spanning in de lucht en de ploeg van Tabe Roggeveen stond op scherp. Dit kwam in het eerste kwart tot uiting in het behalen van meerdere strafcorners, maar de keeper van Rijnvliet was goed in vorm en sloeg alle hoge ballen uit zijn doel. De 5e strafcorner sleepte Sven Cozijn daarom hard laag op de plank en die bleek onhoudbaar: 1-0. Hisalis hield goed druk op Rijnvliet en wist de bal voornamelijk op de helft van de tegenstander te houden. De bezoekers waren nog wel enkele malen gevaarlijk met snelle counteracties, maar keeper Yorik Dijkhuis en zijn verdediger wisten de nul te houden.
Matthijs Wijling kon op enthousiaste reacties van het publiek rekenen met zijn technische hoogstandje van bal op de stick hooghoudend meenemen, maar meer doelpunten werden er voor de rust (nog) niet gemaakt.
Het derde kwart waren de teams zeer aan elkaar gewaagd, Rijnvliet was erop gebrand om de gelijkmaker te scoren en Hisalis moest alles op alles zetten om dat te voorkomen, waar het team ook in slaagde.
Het vierde kwart was weer voor Hisalis, die zette aanval na aanval op via de solide opbouw van achteruit van aanvoerder en spelverdeler Boudewijn Broersen. Jurriaan Beelen dolde de linksachter van Rijnvliet en gaf de bal vanaf de achterlijn scherp voor, helaas voor Hisalis wist de keeper weer te redden. Maar kort daarna was er een hectische situatie voor het doel van Rijnvliet waar meerdere Hisalis-aanvallers schoten op de keeper afvuurden. Uiteindelijk was het Maarten de Wit, die na een lange knieblessure weer mee kon doen in deze belangrijke wedstrijd, die de verdiende 2-0 wist te maken. Met deze belangrijke overwinning lijkt Heren 1 nog steeds op de goede weg om het kampioenschap in de wacht te slepen. Maar dan moeten er nog wel minimaal twee wedstrijden gewonnen worden. (verslag: Caroline van den Bosch, foto: Tristan Beelen)

Dames 1 Hisalis verliest van Shinty
Dames 1 speelde 10 april tegen Shinty uit Driebergen, de nummer twee van de competitie. Na vorige week een verloren, maar toch goede wedstrijd te hebben gespeeld, gingen de dames enthousiast het veld op. Hisalis begon goed en was zeker niet de mindere partij. Toch viel er in het eerste kwart al een tegendoelpunt van Shinty. Tussen het eerste en tweede kwart werd vervolgens binnen het team herhaald dat de mandekking beter moest en het spel feller gespeeld zou moeten worden. In het tweede kwart werd er beter gespeeld, Hisalis kwam meer en meer in de cirkel van Shinty en er werden flink wat kansen gecreëerd. Shinty wist alleen met enkele counters nog in de cirkel van de thuisploeg te komen. Maar de doelpunten bleven uit en de stand bleef 0-1 bij rust.
De coach benadrukte nogmaals dat de mandekking in deze fase van de wedstrijd van groot belang was. Er moest meer als team worden gehockeyd waarbij alle spelers achter de bal kwamen te staan in de verdedigende situaties. Vanuit deze stevige verdediging zou er dan mooi opgebouwd kunnen worden. Hisalis was in deze fase van de wedstrijd veel te vinden in de cirkel van de tegenstander en er was mooi hockey te zien. Er waren veel doelkansen, maar door de uitstekende keeper van Shinty wisten de doelpunten maar niet te vallen. Shinty wist toen wel te scoren: 0-2. De speelsters van Hisalis raakten gefrustreerd, omdat ze allen van mening waren dat er in deze wedstrijd meer punten te halen waren. De frustratie werd omgezet in weer beter en fanatieker spelen van het team, maar het harde werken mocht niet baten en Shinty wist een aantal strafcorners te veroveren. Bij een daarvan vloog een harde bal via de hand van Veerle de Nes de rechterhoek van de goal in. Achteraf bleek haar vinger hierdoor op meerdere plaatsen gebroken te zijn, zodat die in het gips moest. Spelen zit er helaas dus voor Veerle voorlopig niet in. De moed zakte het team toen in de schoenen en het einde van de wedstrijd naderde. Het werd uiteindelijk 0-3 voor Shinty tot teleurstelling van Hisalis, die had verwacht meer te halen uit deze wedstrijd. Wel zorgde dit voor nieuwe motivatie en gaat het team vol goede moed richting de volgende wedstrijd. (verslag: Femque Tangelder)