Logo lissernieuws.nl
David Kooi is de jongste deelnemer aan het concert in het Koetshuis.
David Kooi is de jongste deelnemer aan het concert in het Koetshuis. (Foto: MajankaFotografie)

Finalisten Prinses Christina Concours in Koetshuis van Kasteel Keukenhof

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden op dinsdag 10 mei drie (zeer) jeugdige finalisten van het Prinses Christina Concours op, namelijk David Kooi (piano), Pieter Streefkerk (viool) en Thomas Prechal (cello), met werken van o.a. Tsjaikovski en Prokofjev. Ze zijn alle drie leerling van de Academie Muzikaal Talent. Ook is ieder al eens te gast geweest in het programma Podium Witteman.

Na twee moeilijke jaren vanwege de coronacrisis kon dit jaar weer het Prinses Christina Concours worden gehouden. Het Koetshuis van Kasteel Keukenhof wil een podium voor jonge talenten zijn en daarom maakt een concert met finalisten van het Prinses Christina Concours deel uit van de concertserie.
David Kooi (2009) speelt vanaf zijn zesde jaar piano en heeft les van Marlès Benoist. Hij bereikte de finale van het Steinway Concours in 2020. In het tv-programma Superkids (2019) werd David vierde. Hij heeft opgetreden in de Spiegelzaal van het Concertgebouw en in het programma De Klassieken.
Pieter Streefkerk (2008) speelt vanaf zijn vijfde jaar viool. Hij won al diverse prijzen, trad op als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest en volgde een masterclass bij Liza Ferschtman. Begin 2022 won hij de tweede prijs van het Nationaal Vioolconcours in zijn leeftijdscategorie. Bij dit concert wordt hij begeleid door pianist Peter Sluijs.
Thomas Prechal (2004) volgde lessen en masterclasses bij diverse bekende cellisten. Hij is meervoudig prijswinnaar, onder andere van de eerste en tweede prijs tijdens het Prinses Christina Compositie Concours 2017. Thomas heeft al tal van concerten gegeven in binnen- en buitenland. Hij staat regelmatig op het podium als solist met orkest, zowel in het cello-repertoire als met zijn eigen composities. Ook speelt hij veel in kamermuziekverband, cello-piano en strijkkwartet. Bij dit concert wordt hij begeleid door pianist Jorian van Nee.
Het concert begint om 20.00 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten. Voor meer informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

Meer berichten