Logo lissernieuws.nl
<p>Naar verwachting zal half juni het nieuwe college benoemd zijn.</p>

Naar verwachting zal half juni het nieuwe college benoemd zijn.

(Foto: Ruth Eppink)

Nieuw Lisse vraagt Hans Démoed als formateur

Hans Démoed, manager lokale overheid en procesbegeleider en fractievoorzitter CDA Rijnland, is door Nieuw Lisse gevraagd het proces van de collegevorming in Lisse te begeleiden. Hij start naar verwachting nog deze week met zijn werkzaamheden. De onderhandelaars en burgemeester Lies Spruit zijn hierover door de initiatiefnemers geïnformeerd. 

Nieuw Lisse wil “tot een lokaal herkenbaar, stabiel en op samenwerking gericht bestuur komen, dat recht doet aan de verkiezingsuitslag.” Démoed heeft de opdracht uiterlijk begin juni een advies uit te brengen aan Nieuw Lisse over de combinatie van partijen en beoogd wethouders die het beste bij dit plaatje past. Naast kennis en kunde, en een goede onderlinge chemie, spelen lokale binding en de stem van de kiezer een belangrijke rol bij de samenstelling van het nieuwe college. Het proces van collegevorming loopt parallel aan het proces van totstandkoming van het raadsakkoord. Het streven is op 16 juni het akkoord in de raad te bespreken en de wethouders te benoemen.
De vorming van een nieuw college verloopt in Lisse minder voorspoedig dan in Hillegom, waar op donderdag 28 april tijdens de raadsvergadering de wethouders zijn beëdigd.

Meer berichten