Logo lissernieuws.nl
<p>Zondag bezocht de miljoenste bezoeker Keukenhof.</p>

Zondag bezocht de miljoenste bezoeker Keukenhof.

(Foto: pr)
Keukenhof

Een week voor sluiting al 1 miljoen bezoekers: ‘Een opsteker voor Keukenhof’

Het huidige bezoekersaantal heeft bloemententoonstelling Keukenhof enorm verrast. Zondag 8 mei wandelde rond het middaguur de miljoenste bezoeker het park binnen. Met nog een week te gaan zijn daarmee alle verwachtingen overtroffen. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag komt daarmee op 22.000.

Voor dit eerste jaar na de coronaperiode werd uitgegaan van 700.000 tot een miljoen bezoekers in 8 weken tijd. Het blijkt dat het toerisme zich veel sneller herstelt dan verwacht. Ook dit jaar komt het publiek weer uit alle landen van de wereld. De bloeiende velden en Keukenhof hebben hun grote aantrekkingskracht behouden. “We zijn er trots op dat we nu al ruim een miljoen mensen een fleurige dag hebben bezorgd”, geeft Keukenhof-directeur Bart Siemerink aan. “Met nog een week te gaan, komen we op 75 procent uit van het aantal bezoekers uit het recordjaar 2019. Dat is na twee jaar sluiting een enorme opsteker voor ons hele team.”
Het mooie en koele weer van dit voorjaar is gunstig: de bloemen blijven lang mooi en de bezoekers hebben daardoor een aangenaam verblijf in het park. Omdat Keukenhof dit jaar werkt met een maximumaantal bezoekers per dag zijn er weinig verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek, aldus het park.

Lissedag
Op 3 mei was overigens de langverwachte Lissedag bij Keukenhof. Dit stond al twee jaar op de planning en kon nu eindelijk doorgaan. Alle huishoudens in Lisse waren uitgenodigd om naar Keukenhof te komen met gratis toegang. Bijna 5.000 Lissers maakten gebruik van het aanbod en genoten van het bloemenpark. “Gelukkig bezoeken veel inwoners uit Lisse Keukenhof jaarlijks. Velen hebben zelfs een lentepas en komen regelmatig. Toch zijn er ook die er nog nooit geweest zijn en dat is jammer”, stelt Siemerink. “We mogen allemaal trots zijn op onze bollenvelden en op de aantrekkingskracht die Keukenhof wereldwijd heeft.” De Keukenhof Lissedag is een van de uitwerkingen van het convenant tussen Keukenhof en de gemeente Lisse. Andere voorbeelden van projecten waarin wordt samengewerkt zijn het opknappen en onderhouden van de fleurige rotondes langs de randweg, groenonderhoud langs de wegen rond Keukenhof en de kleurrijke bloembakken in het centrum van Lisse. Keukenhof is nog geopend tot en met 15 mei.

Meer berichten