Logo lissernieuws.nl
Gids Wim Grimme vertelt deelnemers over alles wat er groeit en bloeit in het Keukenhofbosch.
Gids Wim Grimme vertelt deelnemers over alles wat er groeit en bloeit in het Keukenhofbosch. (Foto: pr)

Wandelen door het Keukenhofbosch met NME de Groene Bol

Op zaterdag 21 mei gaan wij weer in samenwerking met Natuur- en Milieueducatiecentrum (NME) de Groene Bol wandelen in het Keukenhofbosch. Lekker struinen door het bos waar de bomen weer volop in het blad staan.

De deelnemers leren er van een ervaren gids alles over wat ze er tegenkomen. Herken de bomen aan de vorm van hun blad. Welk vorm heeft het blad van een beuk of een eik? Wij kijken niet alleen naar bomen, maar ook naar planten die wij tegenkomen. De wandeling start 21 mei op 14.00 uur bij De Groene Bol op Landgoed Keukenhof, naast de kinderboerderij. Opgeven is verplicht; doe dit voor 18 mei door een mail te sturen aan grimme@xs4all.nl.

Ook wandelen op 18 juni
Op 18 juni gaan wij weer op pad en kunnen wij het verschil zien in ontwikkeling van de planten en de bomen in een maand tijd. Wederom wordt er aandacht besteed aan het belang dat bomen en planten hebben voor al het leven op aarde. Voor deze wandeling moet je je opgeven voor 15 juni, wederom via een mailtje aan grimme@xs4all.nl.

Heilzame werking op de geest
Wandelen is gezond, dat zal bij de meesten wel bekend zijn. Maar wist je dat wandelen in de natuur ook een heilzame werking op de geest heeft? Ervaar het zelf en meld je aan.

Meer berichten