Logo lissernieuws.nl
Impressie van woningen in 't Speykpark fase lll.
Impressie van woningen in 't Speykpark fase lll. (Foto: pr)
Nieuwbouw

Bouw energieneutrale woningen in nieuwbouwwijk ’t Speykpark III van start

Aan de Ringvaart in Lisse is de bouw van de derde en laatste fase van ’t Speykpark vandaag, vrijdag 13 mei, officieel van start gegaan. De Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM is begonnen met de bouw van in totaal 40 energieneutrale woningen. De duurzame nieuwbouwwijk, met herenhuizen, twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen, maakt deel uit van de stedelijke ontwikkeling De Waterkanten. De oplevering van het deelproject staat gepland in het tweede kwartaal van 2023.

De gemeente is blij met de nieuwe woningen. “Lisse wil een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp”, vertelt wethouder Kees van der Zwet. “Deze fase van ‘t Speykpark sluit uitstekend bij die ambitie aan. Het is een belangrijke stap in het nog mooier maken van Lisse.” De Waterkanten VOF verwierf de ontwikkeling van het gehele plan De Waterkanten en is een samenwerking tussen ABC Vastgoed en VORM.

Veelzijdig wonen
Wonen in Lisse betekent veelzijdig wonen in ‘Nieuw Hollandsche luxe’. In de nieuwe woonwijk realiseert VORM 21 eengezinswoningen in diverse varianten, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 17 herenhuizen, allen met een zonnige tuin en een luxe uitstraling. Het gevarieerde woningaanbod van in totaal 40 woningen biedt een thuis voor verschillende doelgroepen.

Duurzaam
De 40 woningen in fase III van ’t Speykpark worden duurzaam en energieneutraal gebouwd (EPC = 0). Alle woningen zijn voorzien van diverse duurzame toepassingen. Hiermee zijn de woningen ingericht op de toekomst. De woningen worden energieneutraal opgeleverd, dankzij een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen, zoals: een warmteterugwininstallatie, PV-panelen, bodemwarmtepomp en de meest energiezuinige apparatuur.

Goed recreëren
In en om Lisse - het centrum van de ‘Bollenstreek’ - is het goed recreëren. De woningen van ’t Speykpark fase III grenzen aan het water van de Ringvaart. Daarnaast liggen de stranden van Noordwijk en het uitgestrekte duingebied op slechts 9 kilometer afstand. Ook het unieke waterrecreatiegebied de Kaag en het Groene Hart liggen op een steenworp afstand. “Bovendien worden op het veld diverse speelvoorzieningen gerealiseerd”, vertelt Lennard van den Hoek, projectontwikkelaar bij VORM. “’t Speykpark III wordt een plek om te ontmoeten en tot rust te komen.”

Meer berichten