Logo lissernieuws.nl
<p>Ruim 1,1 miljoen mensen wandelden als vanouds weer door Keukenhof dit seizoen.</p>

Ruim 1,1 miljoen mensen wandelden als vanouds weer door Keukenhof dit seizoen.

(Foto: pr)
Keukenhof

Keukenhof heeft een ‘beter seizoen dan verwacht’

Het seizoen voor bloemententoonstelling Keukenhof is weer achter de rug en de poorten zijn weer gesloten. Het park ontving dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers in 7,5 week tijd. Zij kwamen zoals gebruikelijk uit meer dan 100 landen. Daarmee beleefde Keukenhof een veel beter seizoen dan verwacht. De bezoekers waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,8, zo meldt het park.

Keukenhof bleek onverminderd populair. Het park, de bloeiende velden in de Bollenstreek en het zonnige weer zorgden voor veel publiek. Veel mensen wisten de weg naar Keukenhof weer te vinden na twee jaar afwezigheid. Door de warme maand maart opende het park met veel kleur. Door de lage nachttemperatuur is het park tot de laatste dag mooi op kleur gebleven.
Het toerisme herstelde zich veel sneller dan verwacht. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (25%). Het totale aantal bezoekers uit eigen land was zelfs hoger dan in 2019. In de top 10 van herkomstlanden wordt Nederland nog steeds gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het aantal bezoekers uit China en India is door de reisbeperkingen flink gedaald.
Als gevolg van corona lag het aantal reizigers dat gebruikmaakte van openbaarvervoerbussen wat lager; 17% van het bezoek kwam met de Keukenhof Express (een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol, Leiden en Amsterdam RAI).
Het aantal reizigers per touringcar is de helft van 2019; de reisindustrie is dit voorjaar pas laat opgestart nadat de coronamaatregelen verdwenen. Er kwamen wel meer mensen met de auto naar het park. Dit zorgde op weekenddagen voor veel extra auto’s op de parkeerterreinen. Omdat Keukenhof werkte met een maximumaantal bezoekers per dag en met tijdsloten, zijn er toch nagenoeg geen verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek.
Ook thuis genoten mensen van de kleurrijke beelden van het bloemenpark. Keukenhof maakte vele video’s voor social media, met iedere week nieuwe beelden van de bloei en de gezelligheid in het park. De video’s zijn door bijna 27 miljoen mensen bekeken.
Keukenhof is in 2023 geopend van 23 maart tot en met 14 mei.

Meer berichten