Logo lissernieuws.nl
Wethouder Jolanda Langeveld gaat in gesprek met andere scholen in Lisse om het praktisch verkeersexamen af te nemen. De Akker is momenteel de enige school die dat doet.
Wethouder Jolanda Langeveld gaat in gesprek met andere scholen in Lisse om het praktisch verkeersexamen af te nemen. De Akker is momenteel de enige school die dat doet. (Foto: Gemeente Lisse)

Leerlingen van De Akker doen praktisch verkeersexamen

Leerlingen van basisschool De Akker in Lisse hebben 17 mei hun praktisch verkeersexamen gedaan. Wethouder Jolanda Langeveld zwaaide de eerste leerlingen uit.

De leerlingen fietsten de route van het praktische verkeersexamen. De route ging onder andere over de Heereweg, Nassaustraat en Achterweg. Uiteraard nadat de fiets eerst door wijkagent Marco van Maris goed gecontroleerd was. Gelukkig heeft De Akker ook dit jaar genoeg vrijwilligers gevonden die helpen bij het afnemen van het examen.

Belangrijk
Wethouder Langeveld noemt het verkeersexamen belangrijk voor de leerlingen. “Het is van groot belang dat deze meisjes en jongens zich goed in het verkeer kunnen bewegen. Juist ook omdat ze later onderweg gaan naar de middelbare school.”

Meer scholen
De Akker is op dit moment de enige school in Lisse die het verkeersexamen afneemt. “Ik zou het van harte toejuichen als meer scholen dit belangrijke examen gaan afnemen. Ik ga de scholen daar na de zomer actief over benaderen.”

Meer berichten