Logo lissernieuws.nl
Hulp bij zelfredzaamheid van achtergestelde groepen in de samenleving, daar richt Fonds Perspectief zich op.
Hulp bij zelfredzaamheid van achtergestelde groepen in de samenleving, daar richt Fonds Perspectief zich op. (Foto: Pexels)

Fonds Perspectief ondersteunt projecten voor mensen die behoren tot een achterstandsgroep

Ook in de Duin- en Bollenstreek wordt de maatschappij steeds meer divers en steeds meer mensen behoren tot een achterstandsgroep, waardoor het voor deze groep moeilijk is om zelfredzaam te kunnen worden om zo beter te kunnen participeren in de maatschappij. Fonds Perspectief levert financiële bijdragen aan projecten die zich richten op het verbeteren van mensen die behoren tot een achtergestelde of met achterstelling bedreigde groep.

Ter verduidelijking volgen enkele voorbeelden van projecten die Fonds Perspectief ondersteunt of ondersteunde met een donatie.

Vitalis, voor kwetsbare kinderen
Fonds Perspectief ondersteunt de Stichting Vitalis, die kwetsbare kinderen tussen 5 en 18 jaar koppelt aan een volwassen vrijwilliger, een maatje. Samen trekken ze een jaar lang wekelijks een paar uur met elkaar op en ondernemen ze gezellige activiteiten. Het gaat hier om kinderen die opgroeien in een omgeving waar geen ruimte is voor persoonlijke aandacht. Een maatje geeft het kind deze aandacht en gaat er lekker even met het kind tussenuit.

Andere voorbeelden van projecten
In het afgelopen jaar werden zeven projecten goedgekeurd en ondersteund. Zoals onder andere het Film-project waarbij oudere Noordwijkers elkaar interviewen onder begeleiding van de Leidse Hogeschool. Deze interviews hebben betrekking op de woonwensen en wensen met betrekking tot de omgeving van deze inwoners van Noordwijk. Ook Epic Youth deed een beroep op Fonds Perspectief. Zij organiseren Game Events voor jongeren in Noordwijk tijdens vakanties. Daarnaast worden/werden ook De Harde Leerschool, Bibliotheek Hillegom en De Verrekijker financieel ondersteund.

Over Fonds Perspectief
Fonds Perspectief is opgericht in 1988 en komt voort uit de Stichting tot Steun van het Studiehuis dat cursussen verzorgde voor volwassenen in de Duin- en Bollenstreek. In die hoedanigheid was zij eigenaar van een schoolgebouw. De opbrengst van de verkoop van het gebouw waar deze Stichting eigenaar van was, vormt het vermogen van het huidige Fonds Perspectief. Dit vermogen wordt aangewend om projecten te ondersteunen die zich richten op het verbeteren van mensen uit een achterstandsgroep. Projecten kunnen ondersteund worden voor een bijdrage van maximaal € 15.000 per jaar, voor de duur van maximaal drie jaar. Aanvragen kunnen gedaan worden door maatschappelijke organisaties die gevestigd zijn in de Duin- en Bollenstreek. Het fonds is met name geïnteresseerd in projecten met een innovatief karakter.

Aanvraag ondersteuning
Op de website van Fonds Perspectief is een checklist te vinden om snel te kunnen zien of een project voor een aanvraag geschikt is. 

Meer berichten