Fiets gezellig mee met de familiefietstocht.
Fiets gezellig mee met de familiefietstocht. Foto: pr

Familiefietstocht in het kader van 150 jaar Harddraverijvereniging

Activiteiten

De Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken houdt zondag 12 juni in het kader van haar 150-jarig bestaan een familiefietstocht. Lisse is gewend dat de HDV de laatste week van september in actie komt, maar vanwege het jubileumjaar zijn er ook activiteiten in mei en juni.

Tijdens de fietstocht doe je allerlei locaties in Lisse aan waar vooral voor kinderen leuke activiteiten worden georganiseerd. Bijna alles is gratis, een enkele versnapering zal tegen betaling zijn. Starten kan tussen 09.30 en 11.00 uur. Let op: schrijf je op tijd in, want vol is vol. Inschrijven kan via de website: hdv-lisse.nl. De ingeschreven kinderen ontvangen dan een deelnemerskaart.

Heel veel activiteiten
Er doen heel veel organisaties mee en bij elk van hen kun je starten met de tocht. De adressen van alle deelnemende organisaties zijn te vinden op de site van de Harddraverijvereniging: hdv-lisse.nl. Met de deelnemerskaart kunnen kinderen meedoen aan de volgende evenementen:
• Bij speeltuin de Bijenkorf is een springkussen en wordt er geschminkt;
• In speeltuin Marijke kan geknutseld worden;• Les Boules Fleuries organiseert een spel met blikken en ballen op een echte jeu-de-boulesbaan;
• De Lissesche IJsclub verzorgt eendjes vissen, een leuke opstelling om foto’s bij te maken én daar zijn ook de optredens van Jeugdtheaterschool Flores om 11.30/13.30/15.30 uur;
• Speeltuin Kindervreugd heeft de jaarlijkse open dag. Er zijn diverse spellen te doen én er wordt aan de deelnemende kinderen een gratis ijsje uitgedeeld.
• Bij ‘t Huys Dever is een manifestatie van middeleeuwse beroepen. Er is gratis popcorn voor de deelnemende kinderen;
•Scouting Graaf van Lynden organiseert een speurtocht, er kan brood gebakken worden en er kunnen marshmallows worden geroosterd boven een kampvuur;
• Hockeyclub Hisalis heeft een parcours uitgezet waar kinderen het hockey kunnen uitproberen. Voor alle deelnemende kinderen is er een mooie medaille te winnen.
Kortom, genoeg ingrediënten voor een geweldige fietstocht, een leuke dag voor je kinderen én een kennismaking met allerlei verschillende verenigingen in Lisse. Ook zaterdag 11 juni is er genoeg te doen. Dan vindt er een middeleeuws festival op Huys Dever plaats, is er een muziek- en foodtruckfestival in het Mondriaanpark in de Poelpolder, en is er een gratis optreden van Jeugdtheaterschool Flores met het stuk ‘Ruimte’ In Floralis van 13.30-15.30 uur.  

Uit de krant