Logo lissernieuws.nl
<p>In bermen worden steeds vaker zadenmixen gebruikt die voor bloemen zorgen waar bijen en andere insecten op afkomen. Dat kun je thuis ook in je tuin of op je balkon doen.</p>

In bermen worden steeds vaker zadenmixen gebruikt die voor bloemen zorgen waar bijen en andere insecten op afkomen. Dat kun je thuis ook in je tuin of op je balkon doen.

Ingezonden reactie op Lisse stopt met Steenbreek

De redactie van LisserNieuws ontving een reactie op het nieuws dat de gemeente Lisse het lidmaatschap van Stichting Steenbreek heeft opgezegd.

“Met stijgende verbazing las ik het stukje “Lisse stopt lidmaatschap Steenbreek”. Om € 2500,- aan jaarlijks lidmaatschapsgeld te besparen, verbreekt Lisse de banden met een club die gemeenten goed op weg kan helpen met vergroening. Wethouder Van der Zwet ziet geen toegevoegde waarde en zou liever zien dat tuinprogramma’s wat minder tegeltuinen laten zien. Wat een zwaktebod voor een wethouder die zoveel mogelijkheden heeft om de biodiversiteit in onze gemeente een boost te geven. Tijdens mijn dagelijkse rondje met de hond heb ik dit voorjaar (broedseizoen!) een aantal mooie bomen tegen de vlakte zien gaan om tuinen tot glimmende pleinen te transformeren. En wat schetst mijn verbazing: in de gemeente Lisse is daar bijna nooit een kapvergunning voor nodig. In plaats van sip naar de televisie te kijken, kan de wethouder beter ervoor zorgen dat het groen in Lisse écht beschermd wordt.”
Eva Akerboom, Lisse

Meer berichten