Logo lissernieuws.nl
<p>Burgemeester Lies Spruit te midden van de winnaars van de Kleurenprachtcompetitie.</p>

Burgemeester Lies Spruit te midden van de winnaars van de Kleurenprachtcompetitie.

(Foto: Jan Sibie)

Dit zijn de winnaars van de schildercompetitie Kleurenpracht 2022

De tweede editie van de schildercompetitie Kleurenpracht, georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp, kan een succes worden genoemd. Ruim 70 werken zijn enkele weken tentoongesteld in twee pop-upgaleries aan de Koninginneweg en zaterdag 25 juni werden de winnaars bekendgemaakt. Burgemeester Lies Spruit deelde de prijzen uit.

De deelnemende werken werden beoordeeld door professionele kunstenaars en een publieksjury. Er werd onderscheid gemaakt tussen aanstormend talent/amateurkunstenaars en werk van professionele kunstenaars. In beide groepen werden prijzen van 750, 500 en 250 euro uitgereikt.
In de categorie Aanstormend talent/amateurkunstenaars ging de eerste prijs naar Bart Vaneveld, Rob Hensbergen werd tweede en Nicole van Werkhoven ontving de derde prijs. De aanmoedigingsprijs was voor Romek van Asselt.
Bij de professionals ging Joke Kokkelkoren er vandoor met de eerste prijs, gevolgd door Lenie Kamstra (tweede prijs) en Hans Berkhout (derde).

Website
Heb je de expositie gemist, maar ben je wel benieuwd naar de werken? Kijk dan op kleurenpracht.com, daar staan ze allemaal. 

Meer berichten