Met een duofiets komt een gast samen met een vrijwilliger weer eens op plekken in de streek waar hij of zij al een tijd niet meer is geweest, zoals aan het strand.
Met een duofiets komt een gast samen met een vrijwilliger weer eens op plekken in de streek waar hij of zij al een tijd niet meer is geweest, zoals aan het strand. Foto: pr

Happen & Trappen Bollenstreek: fietsen en genieten voor goed doel

Algemeen Goede doelen

De Lionsclub Bollenstreek organiseert op 18 september een speciale fietstocht door de Bollenstreek. De deelnemers van deze fietstocht worden zowel cultureel als culinair in de watten gelegd en de volledige opbrengst van de afwisselende tocht over zo’n 40 kilometer wordt verdeeld over Lions Helpen en Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Deze stichting heeft als doel iedereen te laten genieten van een fietstocht door middel van duofietsen.

“Onze streek heeft veel te bieden en vooral na de piekbelasting met de bloeiende bollenvelden is het gedurende het najaar prachtig en rustig fietsen over de fietspaden”, aldus Lucien Alkemade van Lionsclub Bollenstreek. “We hebben een fantastisch programma samengesteld, waarin de culturele waarden van onze streek op speelse wijze na elkaar aan bod komen. Tussendoor kan er ruimschoots van de omgeving worden genoten en wordt de inwendige mens op tijd versterkt. Jacoba van Beieren en de Ruïne van Teylingen, Museum de Zwarte Tulp, Leidsche Kaas proeven, een stevige fietslunch bij eetcafé De Voogd en een afsluitende maaltijd op Landgoed Tespelduyn zijn een paar van de aantrekkelijke programmaonderdelen.”

Duofietsen doen ook mee
Door de hulp van Fietsmaatjes Hillegom Lisse die 8 duofietsen ter beschikking stelt, is er uitdrukkelijk gelegenheid om mensen (jong en oud) die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen, deel te laten nemen. Denk aan mensen die slechtziend of eenzaam zijn of anderszins. Vrijwilligers van Fietsmaatjes en van Lionsclub Bollenstreek staan klaar om iedereen een fantastische dag te bezorgen.
Aanmelden kan op bollenstreek.lions.nl, hier vindt u meer informatie. U reserveert uw eigen tijdslot voor deze unieke fietstocht op zondag 18 september. De kosten bedragen 49 euro per deelnemer. Voor deze fietstocht bestaat een maximum aantal deelnemers. Wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Uit de krant