Logo lissernieuws.nl
<p>De Flower Parade Rijnsburg beleeft in augustus zijn 75e editie.</p>

De Flower Parade Rijnsburg beleeft in augustus zijn 75e editie.

(Foto: pr)

Flower Parade Rijnsburg viert 75-jarig bestaan en benoeming door UNESCO

De aftrap van de 75e editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg vindt plaats op vrijdag 12 augustus. Zowel het 75-jarig bestaan als de benoeming tot internationaal Immaterieel cultureel erfgoed door Unesco geeft reden tot een grootse viering met als thema ‘FEEST’. Drie dagen lang zal er van alles te zien zijn, zoals maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens met de mooiste en meest bijzondere creaties.

Op zaterdag 13 augustus rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met bijna 70 eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen, is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.
De officiële opening van de Flower Parade zal op vrijdag 12 augustus verricht worden door een mystery guest die speciaal naar Nederland komt voor deze jubileumeditie. Daarna start de gratis toegankelijke Flower Parade Show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. De deuren zijn vanaf 16.00 uur geopend voor het publiek. De Flower Parade Show is een sfeervolle middag en avond met muziek en heel veel bloemen. Hier kan iedereen op zijn gemak alle wagens bekijken en fotograferen. Speciaal voor de kinderen zijn er tussen 16.00 en 19.00 uur drie Disney-prinsessen aanwezig. Aan de kinderen het verzoek om zich te verkleden als prinses, prins, piraat, alles mag.
Op zondag 14 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op www.flowerparaderijnsburg.nl

Meer berichten