Logo lissernieuws.nl
<p>Leer nieuwe manieren om met psychische pijn om te gaan, namelijk vanuit acceptatie en aanvaarding.</p>

Leer nieuwe manieren om met psychische pijn om te gaan, namelijk vanuit acceptatie en aanvaarding.

(Foto: Pixabay)

Gratis cursus: ‘Voluit Leven. De kunst van het aanvaarden’

In september start een cursus voor volwassenen die zich niet meer belemmerd willen voelen door psychisch leed: klachten als gespannenheid, somberheid, angst, vermoeidheid, gevoel van leegte, overmatige zelfkritiek. Je krijgt handvatten om weer een waardevol en bevredigend leven te leiden: om weer voluit te leven.

In ons leven hebben we als mens te maken met psychische pijn. We ervaren stress, hebben te maken met verlies, we eten of drinken te veel, we voelen ons vermoeid of onzeker, etc. Deze klachten belemmeren ons, ze staan ons geluk in de weg. Daarom doen we er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat deze houding ons psychisch leed juist kan versterken en ons steeds minder flexibel maakt. In de training ‘Voluit leven’ leer je nieuwe manieren om met psychische pijn om te gaan, namelijk vanuit acceptatie en aanvaarding.

Aanmelden
De cursus start dinsdag 13 september. Er zijn 8 bijeenkomsten, van 15.30 tot 17.30 uur. De groep is er voor volwassenen uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website: www.rivierduinen.nl/agenda/voluit-leven/. Bij vragen kun je contact opnemen met preventie@rivierduinen.nl.
Andere cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten vind je op www.rivierduinen.nl/preventie.

Meer berichten