De fietsen zijn gebracht bij een groep Oekraïense vluchtelingen bij Lowietje Lisse. | Foto: pr
De fietsen zijn gebracht bij een groep Oekraïense vluchtelingen bij Lowietje Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Rotary schenkt fietsen aan gevluchte Oekraïners

Algemeen

Er verblijven sinds maart dit jaar een paar honderd Oekraïense vluchtelingen in Hillegom en Lisse. Sociaal werkers van Welzijnskwartier bieden maatschappelijke begeleiding aan deze groep, samen met vele vrijwilligers. 

Ook organiseren ze activiteiten, waarbij zinvolle dagbesteding erg belangrijk is. Maar om deel te kunnen nemen aan de maatschappij is het belangrijk dat je je kan verplaatsen. Daarom heeft de Rotary Club Hillegom-Lisse heeft de afgelopen tijd tweedehands fietsen ingezameld voor de vluchtelingen die wonen bij Lowietje in Lisse. De ingezamelde fietsen zijn door een vrijwilliger in Hillegom opgeknapt. En afgelopen vrijdag is de eerste fiets overhandigd aan Nataliia en haar dochter, die drie maanden geleden uit Oekraïne zijn gevlucht. Nataliia stapte direct op om een proefrondje te rijden. De overige fietsen verdeelt Welzijnskwartier over de andere bewoners die een fiets nodig hebben voor werk of even eropuit willen. Nataliia is, net als de andere bewoners, de Rotary Club dankbaar voor de gedoneerde fietsen.
Wie nog een fiets over heeft, kan contact opnemen met Johan van Weeghel van Welzijnskwartier via johanvanweeghel@welzijnskwartier.nl. Alvast hartelijk dank!

Uit de krant