Zelfs vanaf een Nederlandse camping kun je een een spreekuur van RegelZorg bezoeken voor een rijbewijskeuring.
Zelfs vanaf een Nederlandse camping kun je een een spreekuur van RegelZorg bezoeken voor een rijbewijskeuring. Foto: pr

Medische keuring voor rijbewijs zelfs vanaf je vakantieadres in Nederland

Algemeen

Verloopt uw rijbewijs dit najaar en moet u medisch gekeurd worden voor het behalen of verlengen van uw rijbewijs? Dan kan dit misschien zelfs op uw vakantieadres!  

RegelZorg is hét afsprakenbureau voor rijbewijskeuringen op meer dan 250 locaties in heel Nederland waaronder de Veluwe, Zeeland, Zuid-Limburg en Drenthe. Op onze website vindt u gemakkelijk en snel het dichtstbijzijnde spreekuur en de bijbehorende keuringsprijzen door middel van de postcode van uw vakantieadres.  

Voor wie? 
Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Goed voorbereid op vakantie 
Naast uw koffer inpakken regelt u vóór uw vakantie de volgende zaken: 

 1. - Controleer de einddatum van uw rijbewijs en koop 5 maanden van tevoren een Gezondheidsverklaring en stuur deze op naar het CBR
  - Als antwoord ontvangt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één) die ingevuld moet worden door de keuringsarts.
  - Print de Verwijsbrief en het Verslag(en) uit
  - Maak een afspraak met een keuringsarts via RegelZorg
  - Bereid u alvast voor op het consult: Als u een bril draagt – zorg ervoor dat deze de optimale sterkte heeft Als u contactlenzen draagt - vraag een recept met de sterkte aan bij uw opticien
  - Zorg voor een actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij uw huisarts of apotheek) koop alvast een urinecontainertje.

Toch liever in de bekende omgeving? 
Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen bij ‘t Poelhuys op woensdag 24 augustus medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken 
Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons. 

Uit de krant