Jannie van der Heijden doet verslag en de Lissese Carla Kieft verzorgt het commentaar. | Foto: PR.
Jannie van der Heijden doet verslag en de Lissese Carla Kieft verzorgt het commentaar. | Foto: PR.

Bloemencorso bij MAX

Algemeen Bloemencorso

Het Bloemencorso Rijnsburg krijgt bij MAX een extra bloemrijk tintje. Voorafgaande aan het corso zijn er allerlei opnamen gemaakt in de corsohal van de Rijnsburgse veiling. Janny van der Heijden ging met de uit de Bollenstreek (Lisse) afkomstige Carla Kieft, de vaste presentatrice van het corso, op pad om verslag te doen.

Woensdag 17 augustus om 17.05 uur op NPO 1 zendt MAX de registratie uit van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. Zowel het 75-jarig bestaan als de benoeming tot internationaal Immaterieel cultureel erfgoed door Unesco zijn redenen voor een grootse viering met als thema ‘Feest’. Janny van der Heijden doet verslag van deze feestelijke en kleurrijke optocht, Carla Kieft verzorgt het commentaar. 

Janny van der Heijden: “Het is voor mij de eerste keer dat ik verslag doe van een bloemencorso en ik ben een enorme bloemenliefhebber. Het is bijzonder om al deze bloemenkunstwerken, en het ambacht waarmee het gemaakt, is van dichtbij te zien.”

Rijdend theater

Na drie jaar afwezigheid, eerst door teveel wind en daarna door de coronamaatregelen, reed de bloemenparade weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De bijna 70 eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen maakten van de parade een rijdend theater.  

Maar liefst 300.000 bloemen en planten zijn gebruikt op de praal-, muziek- en personenwagens.

Bloemencorso Rijnsburg is te zien op woensdag 17 augustus om 17.05 uur bij MAX op NPO 1. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant