De toetreding van CTS Group aan de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten is een feit na de ondertekening.
De toetreding van CTS Group aan de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten is een feit na de ondertekening. Foto: pr

Transporteur CTS treedt toe tot Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten

Algemeen

Logistiek dienstverlener CTS GROUP (CTS) uit Nieuw-Vennep treedt toe tot de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten (THA). Dinsdag 6 september hebben THA-voorzitter Dennis van der Voort en directeur van CTS, Edwin Beentjes, daartoe de toetredingsovereenkomst getekend

THA is in 2017 opgestart door een aantal uitzendbureaus en huisvestingspartijen. In de afgelopen jaren is een stevig fundament gelegd. Eerst in regio Holland Rijnland, maar inmiddels ook in Greenport Aalsmeer. Een groot deel van Noord- en Zuid-Holland wordt nu bereikt. Verdere groei wordt verwacht.
Eerder dit jaar kwam het contact met CTS tot stand. Als grote speler in de regio Schiphol verzorgt CTS warehousing en transport. Het is een bedrijfstak waarin veel internationale medewerkers werken. Directeur Edwin Beentjes merkt dat het voor hem steeds lastiger wordt om zijn medewerkers fatsoenlijk en dicht bij het bedrijf te huisvesten. “We moeten echt in actie komen met elkaar, om huisvestingslocaties te realiseren. Dat kan alleen wanneer we als bedrijfsleven de handschoen samen met de overheid oppakken.”

Logisch
Voor THA was uitbreiding met een logistiek dienstverlener een logische keuze. Voorzitter Dennis van der Voort hierover: “Het is de grootste sector waar internationale medewerkers actief zijn. Bovendien essentieel voor de economie. Daarom past een plaats in de Taskforce voor CTS. In gesprekken met CTS merken we een enorme drive om tot actie te komen. Dat nemen we mee in onze contacten met de verschillende overheden.”

Complex speelveld
In de gezamenlijke regio’s Haarlemmermeer/Aalsmeer en Holland Rijnland leveren zo’n 60.000 internationale medewerkers een essentiële bijdrage aan de lokale en regionale economie. Zij komen graag werken in deze regio, maar dan hebben ze ook een fatsoenlijke woon- en slaaplocatie nodig, dicht bij de werkplek. Dat is een opgave voor alle betrokkenen, markt en overheid.
Realisatie van huisvesting in het complexe speelveld van veel doelgroepen blijft een flinke opgave. Taskforce vraagt om logiesgewijze huisvesting voor een periode tot 2 jaar, de zogenaamde ‘short stay’, zodat er geen concurrentie is met andere groepen die langdurig woningen nodig hebben. “Aanwijzen en ontwikkelen van grootschalige huisvestingslocaties is en blijft de beste optie”, aldus Dennis van der Voort. Nieuwe toetreder Edwin Beentjes kan dit alleen maar beamen en voegt toe: “De wil en inzet van het bedrijfsleven is er, ik roep de overheid op om mee te doen!”

Uit de krant