Oktober is ook Stoptober.
Oktober is ook Stoptober. Foto: Pixabay

Samen stoppen met roken in Stoptober!

Algemeen

De negende editie van de landelijke campagne Stoptober start op 1 oktober. Iedereen die wil stoppen met roken kan alle steun krijgen om 28 dagen niet te roken.

Meer dan 400.000 mensen deden de afgelopen jaren mee. Het werkt echt: ruim 70% van de deelnemers voltooit de maand rookvrij en de helft houdt het minstens 3 maanden vol. Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld: zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan gaan de uitdaging aan.

Doe mee!
De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober. Je kunt meedoen door je in te schrijven via de website stoptober.nl. Je krijgt dan ondersteuning via de gratis Stoptober-app op de momenten dat je er even doorheen zit, of als je behoefte hebt aan ondersteuning, contact of afleiding. Je staat er dus niet alleen voor!

Regionale activiteiten in Hollands Midden
In de regio Hollands Midden moedigen we natuurlijk ook rokers aan mee te doen. In Nieuwkoop staat bijvoorbeeld op 27 september van 12.00 tot 15.00 uur de Stoptober-camper bij het Ashram college. Bij deze camper krijg je informatie over stoppen met roken en de mogelijkheden voor ondersteuning daarbij. De gemeente Gouda zet in op een bijeenkomst voor haar medewerkers. En op de CJG’s dragen medewerkers van Hecht GGD Hollands Midden Stoptober-buttons. Ook hier word je graag te woord gestaan.

Preventie
De GGD’en zijn partner van Stoptober. Roken is de belangrijkste risicofactor voor ziekte en sterfte. GGD’en zetten zich in om zoveel mogelijk mensen te helpen te stoppen met roken. Voor meer informatie over stoppen met roken zie ikstopnu.nl.

Uit de krant