Te gekke voedselpakken van de Rotterdamse Studio Maky, ze zijn 25 september bij het LAM museum voor jouw eigen stilleven!
Te gekke voedselpakken van de Rotterdamse Studio Maky, ze zijn 25 september bij het LAM museum voor jouw eigen stilleven! Foto: pr

Cadeautje van ‘t LAM: maak een levend stilleven bij het museum

Algemeen

Het LAM museum trakteert zondag 25 september bezoekers en wandelaars op Landgoed Keukenhof op een verrassende activiteit. Trek een te gek pak aan van de Rotterdamse Studio Maky, word een Raketje, flesje sojasaus, een banaan, een spiegelei of toch een rode peper... en maak van jou en jouw familie een vrolijk stilleven. Matchen de kleuren en is de compositie goed? Tijd voor een foto! Jouw unieke familieportret krijg je meteen mee naar huis.

Families en andere bezoekers kunnen tussen 08.30 en 16 uur als levend stilleven op de foto. Tussen 08.30 en 12.30 uur zal het druk zijn met de deelnemers van de Familiewandeltocht van de Lisser Feestweek. Tussen 12.30 en 16 uur is er rust en ruimte genoeg om spontaan langs te komen. De activiteit vindt voor het LAM museum plaats, op het landgoed van Kasteel Keukenhof in Lisse.
De activiteit is een cadeautje van het LAM museum. Wie daarna nog het museum in wil, kan een starttijd reserveren op de website lamlisse.nl. Voor wie wil, zijn er gesponsorde kaarten waarmee het museum kosteloos te ervaren is.

Stillevens van toen
Stillevens hebben misschien een saai imago. Zonde: oude stillevens zitten vol verborgen verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat fruit symbool staat voor vruchtbaarheid, terwijl exotisch fruit juist weer een teken van rijkdom is?
Stillevens zijn ook een mooi staaltje trots. Met het schilderen van citroenschillen, vruchtvlees en fluwelen stoffen laten kunstenaars zien hoe goed ze de technieken beheersen. En dan de compositie: het is een hele kunst om de dingen zo te plaatsen zodat jij en ik er graag naar kijken.
LAM-directeur Sietske van Zanten: “We kijken ernaar uit om via de speelse pakken van Studio Maky bezoekers bewust te maken van kleurgebruik, het combineren van structuren en compositie. Het plezier staat voorop.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant