Oude ansichtkaart van gedeeltelijk oude en nieuwe Pancratiuskerk te Sassenheim.
Oude ansichtkaart van gedeeltelijk oude en nieuwe Pancratiuskerk te Sassenheim. Foto: pr

Duin- en Bollenstreek ansichtkaartenbeurs bij Stichting Oud Sassenheim

Algemeen

Oude ansichtkaarten trekken altijd nog veel mensen. Verzamelaars en liefhebbers van oude stads- en dorpsgezichten lopen markten en beurzen af op zoek naar die ene prent die ze altijd al wilden hebben. Snuffelen door plastic mapjes en dozen met oude ansichtkaarten. Het heeft iets magisch en nostalgisch.

Zaterdag 8 oktober is er bij Stichting Oud Sassenheim (SOS) een bescheiden ruilbeurs van oude ansichtkaarten van de gehele Duin- en Bollenstreek. Met name Noordwijk is goed vertegenwoordigd. U kunt deze beurs gratis bezoeken van 9.30 tot 13.00 uur. De expositie ‘Het Rijke Roomse Leven’ is dan ook te bezichtigen. De openingstijd hiervan is van 10.00 tot 12.00 uur. De tentoonstelling blijft nog tot 1 november staan.

Inloop
Op donderdagmorgen 6 oktober is er weer een SOS-inloop. Aan de hand van foto’s uit de jaren 70 zal er door het centrum van Sassenheim ‘gewandeld’ worden en zullen de beelden vergeleken worden met de huidige situatie. De presentatie is een coproductie van heren Piet Langeveld en Frans van der Wiel.
Voor beurs en inloop: De Coy, Kagerdreef 72, Sassenheim.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant