Riet Austie reikte de waarderingsspelden uit aan Albert Buschman, Ina van der Aar en Theo Wassenaar. | Foto: pr
Riet Austie reikte de waarderingsspelden uit aan Albert Buschman, Ina van der Aar en Theo Wassenaar. | Foto: pr Foto: pr

Feestje bij Volksuniversiteit

Algemeen

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe seizoen zijn vrijdag 23 september door wethouder Riet Austie waarderingsspelden uitgereikt aan Ina van der Aar-Zaagman, Theo Wassenaar en Albert Buschman bij de Volksuniversiteit Lisse. De waarderingsspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Het geheel werd opgeluisterd door een aantal leden van het koor van de Volksuniversiteit, The Early Birds. 

Ina van der Aar-Zaagman
Ina van der Aar-Zaagman ontving de waarderingsspeld omdat zij zich vanaf 2013 heeft ingezet voor de Volksuniversiteit Lisse. Gedurende 9 jaar was zij secretaris van het bestuur. Daarnaast regelde zij de personele zaken van de docenten en vrijwilligers. Door het bestuur wordt zij gezien als de spin in het web van de organisatie. Dat het vrijwilligerswerk een groot deel van haar tijd in beslag heeft genomen, is voor iedereen duidelijk. Per 1 juli 2022 heeft mevrouw Van der Aar haar functie als secretaris neergelegd. Tijdens de bijeenkomst heeft zij afscheid genomen van de Volksuniversiteit.

Theo Wassenaar
Theo Wassenaar zet zich al sinds 2006 in voor de Volksuniversiteit Lisse. Van 2006 tot 2015 was hij penningmeester. Daarna is hij administrateur geworden. Gedurende de afgelopen 16 jaar is hij het financiële hart geweest van de organisatie. Daarnaast verrichtte hij op diverse terreinen de gebruikelijke hand- en spandiensten om de interne organisatie draaiende te houden. Met zijn kennis van de historie van de Volksuniversiteit is de heer Wassenaar een vraagbaak voor medewerkers en docenten.

Albert Buschman
De heer Buschman is sinds 2001 betrokken bij de Volksuniversiteit Lisse. Hij is gestart als docent en in 2003 toegetreden tot het bestuur. Vanaf 2004 is hij werkzaam als coördinator huisvesting, een functie die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Mede onder zijn leiding zijn er vele verbouwingen en aanpassingen gerealiseerd. Het monumentale gebouw van de Volksuniversiteit beheert hij als ware het zijn eigen huis. Hieruit blijkt zijn grote betrokkenheid bij de organisatie en dat alles op basis van vrijwilligheid.
Voor alle drie vrijwilligers geldt dat ze zich met hart en ziel hebben ingezet voor de Volksuniversiteit en daarvoor terecht een waarderingsspeld van de gemeente hebben gekregen.

Uit de krant