Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek ontving de opdracht van Evert Vrijenhoek, voorzitter van de ondernemersvereniging.
Jan van Vliet van de Gildemeesters Bollenstreek ontving de opdracht van Evert Vrijenhoek, voorzitter van de ondernemersvereniging. Foto: pr

Binnenkort is er ook een Reuzenbol in het centrum van Lisse te bewonderen

Algemeen

Ook in het Dorpshart van Lisse kan iedereen straks een kunstbol bewonderen! Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse heeft op zaterdag 24 september haar handtekening gezet voor de plaatsing en beschildering van een reuzenbol. 

Evert Vrijenhoek, voorzitter van de ondernemersvereniging, overhandigde Jan van Vliet, een van de initiatiefnemers van dit kunstproject, de opdracht. Dat gebeurde bij Galerie De Zwarte Tulp, waar overigens nog veel meer Reuzenbollen te bewonderen zijn, in afwachting van plaatsing door de Bollenstreek (en daarbuiten, zelfs in de VS!).
Als winkelhart van de Bollenstreek mocht het centrum van Lisse natuurlijk niet ontbreken. Door het adopteren van de bol maakt het winkelcentrum straks deel uit van een circa 80 kilometer lange fietsroute. Een prominente plek is nog niet bepaald. Er is een aantal locaties dat hiervoor in aanmerking komt. Daarover volgt later meer.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant