Kom een plantje doneren of ruilen in de plantenbieb. Deelname is gratis.
Kom een plantje doneren of ruilen in de plantenbieb. Deelname is gratis. Foto: Pixabay

Opening Plantenbieb bij de Bibliotheek Bollenstreek Lisse

Algemeen

Tijdens de Week van de Ontmoeting opent op 5 oktober op het Ontmoetingsplein in de bibliotheek van Lisse een plantenbieb. De plantenbieb wordt van 10.00-11.00 uur geopend door deelnemers van Visie-R. Er is ook een Tuinambassadeur van HLTsamen aanwezig om meer uitleg over planten en het stekken van planten te geven.

In een plantenbieb worden stekjes, zaden en grotere kamerplanten geruild. Iedereen kan een plantje/stekje doneren of ruilen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De plantenbieb is gemaakt door deelnemers van Visie-R. Visie-R is een stichting voor dagbesteding en begeleiding, die samen met haar zusterorganisatie People Care, ook thuiszorg en individuele begeleiding biedt. De deelnemers van Visie-R zullen ook voor de plantjes zorgen. Op 5 oktober openen zij de plantenbieb.
De plantenbieb is een leuke en gezellige plek waarbij mensen met liefde voor (kamer)planten elkaar kunnen ontmoeten en hun verhalen kunnen delen. Op 5 oktober is iedereen welkom om een eerste plantje te doneren en andere plantenliefhebbers te ontmoeten.
De plantenbieb staat tijdens openingstijden bij de ingang van de bibliotheek in Lisse. Ook bij Visie-R komt een plantenbieb te staan.

Uit de krant