De nieuwe prinsenparen van carnavalsvereniging De Gaapstokken zijn op 11 november bekendgemaakt.
De nieuwe prinsenparen van carnavalsvereniging De Gaapstokken zijn op 11 november bekendgemaakt. Foto: pr

Dave & Shirley Weijers nieuw Prinsenpaar van De Gaapstokken

Algemeen

De elfde van de elfde is in de wereld van carnaval de traditionele startdatum van het nieuw carnavalsseizoen. Het moment waarop carnavalsverenigingen in Nederland hun nieuwe prinsenparen bekendmaken, zo ook bij Carnavalsvereniging De Gaapstokken in Lisse. Zij stelde tijdens een groot feest in Sportcentrum De Waterkanten hun nieuwe prinsenparen voor aan de bezoekers. Dit jaar mogen Dave en Shirley Weijers zich prinsenpaar der Gaapstokken noemen en de jeugdafdeling stelde Luuk Segers en Maud Bel voor als jeugdprinsenpaar.

De Gaapstokken hopen na twee jaar met beperkingen door Covid-19 weer een volwaardig carnavalsseizoen te kunnen organiseren. De vereniging trapte pakte daarom flink uit met een groot bekendmakingsfeest in Sportcentrum De Waterkanten met optredens van De Pretnoten, DJ Partypixel en de dansmariekes. Na het aftreden van de prinsenparen van afgelopen seizoen was het tijd om de nieuwe prinsenparen voor te stellen aan het publiek.

Bij de jeugd werden Luuk Segers en Maud Bel gepresenteerd. Luuk is een nieuw gezicht voor de vereniging, maar zeker niet onbekend met het verenigingsleven en festiviteiten. Maud daarentegen is carnaval met de paplepel ingegoten en al jaren actief bij de vereniging en danst bij de dansmariekes.

Dave Weijers mag zich samen met zijn echtgenote Shirley dit jaar Prinsenpaar der Gaapstokken noemen. Dave is als eigenaar van Restaurant De Heerekamer geen onbekend gezicht in Lisse. Zijn bekendheid werd tijdens de coronabeperkingen extra vergroot door de hilarische filmpjes op Facebook om zijn bedrijf en gerechten onder de aandacht te brengen. Mensen die Dave en Shirley een beetje kennen, weten dat zij altijd in zijn voor een goed feestje. Zij kijken er dan ook enorm naar uit om dit jaar voor te gaan in de vele festiviteiten van de Lissese carnavalsvereniging.

Kijk voor alle activiteiten van De Gaapstokken op www.gaapstokken.nl.

Uit de krant