Burgemeester Spruit had de grote tekening die Menno maakte vanwege de lintjesregen bewaard en meegenomen.
Burgemeester Spruit had de grote tekening die Menno maakte vanwege de lintjesregen bewaard en meegenomen. Foto: pr

Burgemeester Spruit bezoekt dagbestedingslocatie ‘Dichtbij’ van Raamwerk

Algemeen

Burgemeester Lies Spruit van Lisse bracht donderdag 10 november een bezoek aan Raamwerk. Liza, deelneemster van dagbesteding ‘Dichtbij’, had haar uitgenodigd om kennis te komen maken.

Iedereen voelde zich zeer vereerd dat de burgemeester kwam, dus werden de slingers opgehangen en bakten ze een heerlijke appeltaart. De burgemeester had de grote tekening die Menno maakte voor de lintjesregen in het gemeentehuis en de uitnodigingsbrief van Liza bewaard. Dat werd erg gewaardeerd. Ze had deze ook naar het bezoek meegenomen. Liza had een hele lijst met vragen op papier gezet en er een prachtige tekening bij gemaakt. De burgemeester nam alle tijd om de vragen te beantwoorden. Er ontstonden gezellige gesprekken.

Activiteiten van Dichtbij
De burgemeester was ook geïnteresseerd in alle werkzaamheden van Dichtbij, zoals glas ophalen in de wijk, was vouwen voor BLOS kinderopvang, tijdschriften verpakken voor de kerk, diverse taken voor Rustoord, tuintjes onkruidvrij maken en blad vegen. En iedere week wordt er veel gebakken voor de verkoop. Mensen bestellen het gebak als ze zeker willen zijn dat het er is, maar er lopen ook vaak mensen spontaan binnen om te zien wat er nog te koop is. Daarnaast maken de deelnemers van Dichtbij ook diverse creatieve spulletjes voor de verkoop. Nieuwsgierig geworden? ‘Dichtbij Dagbesteding’ is actief op Facebook en Instagram.

Over Raamwerk
Raamwerk biedt ondersteuning en begeleiding op het gebied van wonen, dagbesteding en (para)medische zorg. Onze doelgroepen zijn kinderen met meervoudige beperkingen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. Het Centraal Bureau is gevestigd in Noordwijkerhout. Zie www.hetraamwerk.nl.

De hele groep wilde graag op de foto met de burgemeester.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant