Word digisterker en regel voortaan zelf je zaken online.
Word digisterker en regel voortaan zelf je zaken online.

Cursus in de bieb: Digisterker, werken met de e-overheid

Algemeen

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Lisse woont en nog niet weet hoe dat werkt, start in de bieb aan de Koninginneweg 79a  de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. 

De eerste van vier lessen is op woensdag 7 december. Aanmelden kan aan de balie in de bieb of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Tijdens de cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Lisse en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Er is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen. De cursusdagen zijn woensdag 7, 14 en 21 december 2022 en woensdag 4 januari 2023 van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Lisse. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Lisse vindt dit spreekuur iedere donderdag plaats van 14.00-16.00 uur. Inloop is gratis!

Uit de krant