Beeld uit een impressiefilmpje van de Santa Run in 2019.
Beeld uit een impressiefilmpje van de Santa Run in 2019. Foto: pr

Meld je aan voor de Rotary Santa Run in Hillegom

Algemeen Goede doelen

De Rotaryclubs Hillegom-Lisse en Lisse-Bollenstreek organiseren samen met de jongerenafdeling Rotaract Bollenstreek opnieuw een Santa Run in Hillegom voor een aantal goede doelen. De run wordt gehouden op vrijdag 16 december. 

Dit is de tweede keer dat dit evenement wordt georganiseerd. In 2019 vond de Santa Run ook plaats, maar als gevolg van de coronamaatregelen kon het de afgelopen jaren helaas niet doorgaan. Gelukkig is het dit jaar weer mogelijk! De organisatie heeft nu gekozen voor de fraaie locatie van het sportpark van SV Hillegom. 

De Santa Run is een funrun voor het goede doel, waarbij de deelnemers verkleed als kerstmannen of -vrouwen een parcours (hard)lopen. Dat kerstmannenpak of -vrouwenpak krijg je bij inschrijving. De Santa Run is een run voor iedereen die van gezelligheid houdt, van jong tot oud, gezinnen tot vriendengroepen en van bedrijven tot sportverenigingen. Op het sportpark van SV Hillegom wordt een parcours uitgezet. Na een (ludieke) warming-up met muziek en een energieke peptalk lopen alle deelnemers over het uitgezette parcours. Het parcours is ongeveer 1,5 kilometer lang. De deelnemers kunnen zelf beslissen of zij een of meerdere keren het parcours afleggen. Het gaat vooral om de gezellige sfeer en uiteraard het behalen van een mooie opbrengst voor het goede doel. Na afloop van de run is er een afterparty in de voetbalkantine. Onder het genot van een drankje en muziek van de dj kunnen de voetjes nog verder in actie komen. De dresscode is ‘kerst’. Be creative! 

Drie goede doelen
Dit keer gaat de opbrengst naar drie goede doelen: het G-team van voetbalvereniging SV Hillegom, het G-team van hockeyvereniging Hisalis en het Duchenne Parents Project. De G-teams zorgen ervoor dat kinderen met een verstandelijke beperking kunnen sporten. De ziekte van Duchenne is een ingrijpende spierziekte, waarbij de spieren langzaam hun kracht verliezen en uiteindelijk ook de ademhalingsspieren en het hart worden aangetast. Het resultaat is helaas een zeer lage levensverwachting. 

Inschrijven maar!
Dat Rotary deze Santa Run organiseert is gezien de lijfspreuk van de organisatie niet vreemd: ‘Service above Self’. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Daarom organiseren de Rotary clubs Hillegom-Lisse en Lisse-Bollenstreek samen met Rotaract dit sfeervolle evenement. Kijk vooral eens op hun websites. De drie clubs gaan er met alle leden keihard aan werken om weer een succes van de run te maken. Inschrijven? Interesse gewekt? Vanaf 1 november kan je inschrijven via de website hillegom.rotarysantarun.nl. Elke deelnemer ontvangt een Santa-pak. Ook aan de kleine kinderen is gedacht! De loop start om 17.30 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur. Daarna is de afterparty in de kantine. Sfeer proeven? Zie dit filmpje op YouTube van de Santa Run in 2019: www.youtube.com/watch?v=3Hpp-UNt90M.

Uit de krant