De St. Agathakerk.
De St. Agathakerk. Foto: website Agathakerk

Kerkenveiling St. Agathakerk levert ruim 42.000 euro op

Algemeen

In de Beukenhof werd vrijdagavond 25 november flink geboden op de 350 kavels voor de 31e kerkenveiling van de St. Agathakerk. De opbrengst bedraagt ruim 42.000 euro. Dit geld is bedoeld voor het onderhoud aan de circa 120 jaar oude kerk aan de Heereweg.

Het thema van deze kerkenveiling was ‘Samen sterk voor de Agathakerk’. Het onderhoud aan de Agathakerk kost jaarlijks meer dan een ton. Waar de afgelopen twee jaar corona roet in het eten gooide, kon nu eindelijk weer een normale editie plaatsvinden met publiek. Het leverde een avond als vanouds op. Onder de kavels zaten vertrouwde producten zoals wijnpakketten, kunst en bloembollen, maar ook twee miniversies van de beschilderde Reuzenbollen van de Gildemeesters Bollenstreek. Deze gingen voor 650 euro per stuk weg. Bezoekers konden de hele avond binnenlopen om mee te bieden.

Gestegen energieprijzen
Net als veel huishoudens heeft ook de H. Willibrordusparochie te maken met sterk gestegen prijzen voor energie. De vier kerken van de parochie H. Willibrordus gaan daarom vanaf januari niet meer allemaal in het weekend open. Op de website meldt de parochie dat de kerken nog best warm te stoken zijn, maar dat daar wel een flink prijskaartje aan hangt. De kosten voor het verwarmen van de gebouwen zijn niet meer door de collectes te dekken.

Vieringen in twee kerken
De parochie heeft besloten de vieringen in twee kerken te doen die wekelijks wisselen. In de ene week is zaterdag om 19.00 uur een Eucharistieviering in de H.H. Engelbewaarderskerk in Lisse en zondag om 10.00 uur in de St. Jozef en St. Martinuskerk in Hillegom; in de andere week is er op zondag om 10.00 uur een mis in de H. Hart van Jezuskerk in De Zilk en om 10.00 uur in de St. Agathakerk in Lisse.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant