Een vrijwilliger fietst samen met een gast.
Een vrijwilliger fietst samen met een gast. Foto: pr

Fioretti Kerstfair in teken van Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse

Algemeen

De tweede klassen van het Fioretti College in Lisse houden donderdag 8 december de jaarlijkse Fioretti Kerstfair. Tijdens deze markt van 17.30 uur tot 20.00 uur zetten de leerlingen zich in om hun zelfgemaakte hapjes, drankjes, kerststukjes en dergelijke te verkopen. Verder zijn er tal van andere leuke activiteiten voor jong en oud. 

Zoals altijd is er een goed doel verbonden aan deze kerstmarkt. De opbrengst gaat naar Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Het primaire doel van deze stichting is het maken van ritten op een duofiets met mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen. Fietsmaatjes is er voor jong en oud, en kent dus een brede doelgroep.

Door middel van de kerstfair draagt het Fioretti College bij aan een lokale stichting in Hillegom en Lisse die er is voor jong en oud, waarmee activiteiten worden gedaan die de gezondheid van zowel gast als vrijwilliger ondersteunen: samen buiten in beweging zijn op de duofiets, zoals op de foto te zien is.

Nieuwe fiets
Fietsmaatjes Hillegom Lisse heeft extra geld nodig om een nieuwe duofiets te kunnen aanschaffen. De opbrengst van de fair gaat daar naartoe. Met de jaarlijkse kerstfair draagt de school de gedachte van Franciscus van Assisi – beschermheilige van het Fioretti College – uit: je inzetten voor een goed doel.

Wil je de kerstfair bezoeken en daarmee Fietsmaatjes Hillegom Lisse steunen? Dan ben je uiteraard van harte welkom op 8 december. Advies vanuit de school: neem voldoende contant geld mee, het liefst kleingeld, om te betalen voor de lekkernijen, activiteiten en kerststukjes.

Uit de krant