Afbeelding
Foto: pr

Lions zamelen Douwe Egberts-waardepunten in voor de voedselbank

Algemeen Goede doelen

Sinds 2012 coördineert Lionsclub Bollenstreek net als ruim 100 ander Lionsclubs en 60 voedselbanken in heel Nederland ieder jaar gedurende de maand december een inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten die worden verzilverd tegen pakken koffie voor de plaatselijke voedselbank. 

Afgelopen jaar zijn er ruim 200.000 pakken 250 gram D.E. Aroma Rood koffie geschonken waardoor het totaal in tien jaar geschonken pakken boven de 1.000.000 is gekomen.

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland: “We streven bij de samenstelling van de voedselpakketten naar een combinatie van verse producten en langer houdbare producten. In de praktijk worden langer houdbare producten zoals koffie minder vaak gedoneerd, waardoor koffie lang niet altijd onderdeel uitmaakt van de pakketten. Door deze jaarlijkse inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat waarderen onze klanten enorm.”

134 Lionsclubs en 60 Voedselbanken plaatsen nu verspreid over het hele land honderden inzameldozen. De inzamelboxen staan in supermarkten in Hillegom bij Albert Heijn, DekaMarkt, Plus en Jumbo. In Lisse bij Albert Heijn, Dirk en Jumbo. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant