Sint reikt weer een leuke prijs uit tijdens de bingo bij Op Lis.
Sint reikt weer een leuke prijs uit tijdens de bingo bij Op Lis. Foto: Renée de Leeuwe

Gezellige Sinter-Bingo bij Op Lis

Algemeen

Bij Senioren Dagbesteding ‘Op Lis’ werd vrijdagmiddag 2 december Sinterklaas na de lunch verwelkomd. Hij had de eer om de bingonummers voor te dragen. De goedheiligman had twee van zijn rustigste Pieterbazen meegenomen om wat senioren te assisteren. 

Ondertussen liepen vrijwilligers af en aan om mensen te voorzien van koffie met een stuk banketletter en natuurlijk de bingovelletjes. Na hier en daar een woord gewisseld en wat handen geschud te hebben, nam Sint plaats achter de bingoballen.Na een korte introductie en uitleg van het bingospel door Hoofdpieten Esther en Alies begon het feest dan echt. Sinterklaas draaide de ballen van het bingospel en noemde de desbetreffende getallen. Nu bleek de goede Sint toch wel merkbaar een jaartje ouder geworden. Hij kon de nummers niet goed meer ontcijferen en mompelde dan maar wat achter zijn weelderige baard. Tot grote hilariteit moest Hoofdpiet Esther hém dan assisteren! En gaandeweg werden er heel veel cadeautjes aan een ieder uitgereikt.

Tussen de bingorondes door werd er met z’n allen gezongen en gelachen! En natuurlijk ontbraken ook de lekkernijen niet. Huispieten Ria, Leni, Lia en Monique stonden driftig te smeren en te tappen in de keuken, zodat iedereen een heerlijke verwenmiddag had. Uiteindelijk moest Sint weer echt aan het werk, en vertrok hij met zijn twee Pieterbazen weer de Lissese daken op!

Aan het eind van deze geslaagde Sinter-Bingomiddag, liep veel deelnemers met meer dan één presentje, een blij gezicht en een volle buik de deur van Senioren Dagbesteding ‘Op Lis’ weer uit.

Uit de krant