Ontmoet andere ouders, grootouders of oppassers bij de Koffiespeeltuin in de bieb.
Ontmoet andere ouders, grootouders of oppassers bij de Koffiespeeltuin in de bieb. Foto: pr

Ontmoetingsplek bij de bieb voor ouders en jonge kinderen: de Koffiespeeltuin

Algemeen

In de bieb aan de Koninginneweg 79A ben je vanaf 1 februari steeds op de eerste woensdag van de maand van 10.00-11.00 uur welkom in de Koffiespeeltuin. Inloop vanaf 09.30 uur, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 

De maandelijkse Koffiespeeltuin is een samenwerking tussen het CJG Lisse en de bibliotheek. Ouders, grootouders en de oppas kunnen er met baby, dreumes of peuter terecht om boekjes te lezen, te spelen en andere ouders te ontmoeten. Iedere maand wordt er een ander onderwerp rondom opvoeden en/of opgroeien behandeld, zoals over slapen, eten of muziek.

Deze eerste bijeenkomst valt in de week van de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar ‘Maximilliaan Modderman geeft een feestje’ centraal bij alle bibliotheken en boekhandels. De leesconsulent van de bibliotheek leest het boek voor met het vertelkastje. Daarna mogen de kinderen ‘vingerverven’ met elementen uit het boek. Denk aan chocopasta, pindakaas, jam en nog veel meer. Sensorisch spelen met eten! Aangeraden wordt om je kleintje kleren aan te doen die vies mogen worden, of neem een kliederschort mee.

Uit de krant