De 100-jarige Rie van Ruiten kreeg bij Op Lis bezoek van onder meer burgemeester Spruit.
De 100-jarige Rie van Ruiten kreeg bij Op Lis bezoek van onder meer burgemeester Spruit. Foto: Jan Sibie

Felicitaties voor 100-jarige Rie van Ruiten bij Op Lis

Algemeen

Honderd jaar oud worden is toch wel iets heel bijzonders. Want hoewel we in Nederland gemiddeld steeds ouder worden, onder meer als gevolg van vooruitgang in de gezondheidszorg en onze betere leefstijlkeuzes, blijft de magische grens van 100 jaar bereiken nog een uitzondering. Eeuweling worden is iets dat in 2022 ongeveer 2000 mensen gegeven was. En onder deze exclusieve groep die deze mijlpaal heeft gehaald, mag mevrouw Rie van Ruiten-van der Hulst, zich nu ook scharen.

Door Jan Sibie

Bij de gezellige en zeer drukke dagbesteding “Op Lis” vierde mevrouw Rie van Ruiten op 23 januari haar unieke verjaardag. Een verjaardag die ook nog eens opgeluisterd werd met een gezellig informeel bezoek van burgemeester Lies Spruit, die deze bijzondere inwoonster van haar gemeente uitgebreid kwam feliciteren. Een leuk gebaar dat duidelijk door de jarige zeer gewaardeerd werd. “Ik vind het zo leuk dat de burgemeester bij mij op bezoek komt”, sprak zij enthousiast.

Mevrouw van Ruiten is geboren in Voorhout in een gezin van 12 kinderen. Met een vader die een bloembollenbedrijf had en een latere echtgenoot die in de bollen werkte en daar ook voor zichzelf nog het nodige in deed, is zij met recht een inwoonster van de Bollenstreek. Ze heeft 46 jaar in De Engel gewoond. “Hyacinten pellen, daar kreeg ik altijd zo’n jeuk van”, wist ze zich nog uit haar jeugd te herinneren. Volgens een van de kinderen was mevrouw Van Ruiten vooral een goede kokkin. Het is niet voor niets dat er uit haar zes kinderen, elf kleinkinderen en eveneens elf achterkleinkinderen, vier chef-koks zijn voortgekomen. De liefde voor lekker koken is de familie duidelijk met de paplepel ingegeven. Ook zong mevrouw Van Ruiten in de Engelenkerk, waar ze nog een gouden speld voor heeft gehad.

“Ik vind het zo geweldig dat ik nu ook eens in de krant kom”, vertelde mevrouw Van Ruiten. Graag gedaan, mevrouw. En nog vele gezonde jaren.

Uit de krant