Lisa de Blok en Paul van der Putten van OpdeKoffie IndeBollenstreek bij Lies Spruit.
Lisa de Blok en Paul van der Putten van OpdeKoffie IndeBollenstreek bij Lies Spruit. Foto: Annemiek Cornelissen

OpdeKoffie IndeBollenstreek was bij Lies Spruit

Algemeen

Netwerkclub ‘OpdeKoffie IndeBollenstreek’ gaat in januari traditiegetrouw op de koffie bij een burgemeester uit de Bollenstreek. Op woensdag 25 januari viel die eer te beurt aan burgemeester Lies Spruit op het gemeentehuis van Lisse.

Door Annemiek Cornelissen

Bij deze bijeenkomst waren ruim 25 ondernemers uit de regio aanwezig en uiteraard haalde de burgemeester in haar speech ruimschoots het 825-jarig bestaan van Lisse naar voren.

Lisa de Blok en Paul van der Putten van OpdeKoffie IndeBollenstreek hadden voor deze ochtend weer een inspirerend programma in elkaar gedraaid. Gestart werd met burgemeester Lies Spruit, die memoreerde dat vijfentwintig jaar geleden al een groots feest werd georganiseerd in verband met het 800 jarig-bestaan van Lisse en dat het wel weer tijd is voor een feestelijke gebeurtenis. “En dat gaat gebeuren met medewerking van verenigingen, ondernemingen en organisaties. In verband met de inflatie is het geld op, maar de handen zijn door diverse partijen ineengeslagen om tot mooie activiteiten te komen. Zo zal er een poging worden gedaan om een narcissenslinger te maken van 825 meter, is er Gregoriaans zingen met Herman Finkers, gaan we proberen een maatschappelijke binding met 825 kopjes koffie te maken en is er een archeologische activiteit bij ‘t Huys Dever.” Spruit haalde ook nog even aan dat de nieuwjaarsreceptie, die deze keer buiten op het Vierkant werd gehouden, veel drukker bezocht was dan voorgaande keren en daarom zeker voor herhaling vatbaar is. 

De zeepkist was deze keer voor Harry Seebus, die vertelde over controle van identiteitsdocumenten, Jan van Vliet van de Reuzenbollen (Gildemeesters Bollenstreek), waarvan er inmiddels 45 zijn geplaatst, budgetcoach Angela Heemskerk en Jos Westgeest van de Travelcompagnie.

Uit de krant