De groep krijgt in het gemeentehuis een warm welkom van burgemeester Spruit.
De groep krijgt in het gemeentehuis een warm welkom van burgemeester Spruit. Foto: Jan Sibie

Door weer en wind met NLdoet

Algemeen

U hebt vast wel eens van NLdoet gehoord. Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grote vrijwilligersactie onder deze naam. Bedoeld om mensen, bedrijven, verenigingen en andere organisaties enthousiast te maken voor het verrichten van vrijwilligerswerk. En om degenen, die zich daar nu al verdienstelijk mee maken, extra in het zonnetje te zetten.

Door Jan Sibie

Bedrijven en verenigingen organiseren vaak iets dat personeel of leden als groep kunnen doen. En zo wilde ook de Lissese atletiekvereniging De Spartaan een steentje bijdragen. 

“Dit jaar gaan we in het kader van NLdoet een wandeltocht maken met 25 vrijwilligers onder de leden. Ze nemen bewoners van Berkhout die zich in een rolstoel voortbewegen, mee voor een mooie tocht door het dorp”, zo vertelde organisator Rien van der Lans van De Spartaan. “Dan is er een ontvangst in het gemeentehuis met koffie en gebak, waarna iedereen weer netjes thuisgebracht wordt.” Het zag er allemaal prima voorbereid uit. 

Maar het Nederlandse weer probeerde vrijdag 10 maart roet in het eten te gooien met de grootste natte sneeuwbui van het seizoen. Nu gaan de lopers van De Spartaan niet snel opzij voor wat regen en natte sneeuw. De bewoners van Berkhout werden keurig in doorzichtige regencapes verpakt en in een bontgekleurde stoet ging men via de Westerdreef richting gemeentehuis, waar burgemeester Lies Spruit de kletsnatte deelnemers aan deze optocht al bij de deur ontving met een warm welkomstwoord. 

Het was dan misschien geen lange wandeling geweest, maar nadat iedereen weer uit het plastic gepakt was, zat de sfeer er al snel helemaal in. De Spartaan kan ondanks de boze weergoden terugkijken op een zeer geslaagde NLdoet-actie.

Uit de krant

Uit de krant