Lisse kleurt prachtig geel met een 825 meter lange narcissenslinger. Te zien op 1 en 2 april in het Dorpshart.
Lisse kleurt prachtig geel met een 825 meter lange narcissenslinger. Te zien op 1 en 2 april in het Dorpshart. Foto: Hella Radic

825 meter lange bloemenslinger in de maak

Algemeen

Dit jaar is het feest in Lisse, want het dorp viert dat het 825 jaar oud is. Bij een feestje horen slingers. Geen gewone slingers, maar slingers van narcissen gemaakt door leerlingen uit groep 8 en brugklasleerlingen uit Lisse.

De leerlingen gaan op vrijdag 31 maart van 09.00 tot 10.45 uur al aan de slag met het rijgen van de slingers op het plein van het Fioretti College.

Het rijgen van narcissenslingers is van oudsher een traditie in Lisse en de Bollenstreek om de auto’s van toeristen te versieren. In de loop van de jaren is deze traditie langzaam verdwenen. Dit jaar blazen we deze fleurige en unieke activiteit nieuw leven in. De straten van Dorpshart Lisse kleuren in het weekend van 1 en 2 april geel met een bloemenslinger met een lengte van 825 meter!

De laatste meters zullen geregen worden op zaterdag 1 april tijdens de Kids Tulpenpluktuin op het Vierkant. Het wordt een feestelijke middag met bloemen plukken, slingers rijgen, schmink door De Toverkist, Tilly Tulp die de pluktuin opent en De Pretnoten zorgen voor een vrolijke noot.

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Lisse Marketing en gesponsord door Bloemencorso Bollenstreek, het Ondernemersfonds Lisse, Stichting Recreatie en Accommodatie Lisse en Fonds 1818.

Uit de krant