De zo geliefde magnolia in het voorjaar.
De zo geliefde magnolia in het voorjaar. Foto: Pixabay

Column van Helen: Een lentesymfonie

Algemeen

De deuren van het huis stonden afgelopen zaterdag voor het eerst in het jaar naar elkaar toe open. Het zachte weer liet dat toe, zodat de Wederhelft vrije doorgang van de achtertuin naar de voortuin had, met alle gereedschappen en ladders die te pas kwamen aan de klus die geklaard moest worden: een boom in de voortuin ontmantelen en uiteindelijk neerhalen vanwege zonnepanelen die op het dak geplaatst zouden worden. 

Met de buitenlucht in huis kwam meteen het voorjaar over de drempels. Een wesp vloog zoemend naar binnen, het geluid van klaterend water van de fontein in de tuinvijver klonk door de open deur helderder dan ooit, tuinvogels bakenden territorium af of flirtten erop los met hun gezang en af en toe klonk het geluid van de zaag die zich door de takken van de boom werkten. Een lentesymfonie, dat was het.

Het voorjaar leek toch echt begonnen. En zoals we dat gewend zijn in dit kikkerlandje kan het de volgende dag zomaar weer herfst zijn, zoals het op deze grijze, regenachtige maandagmorgen weer is. Maar een ding is zeker; narcissen en krokussen hebben al lang het spits afgebeten, de magnolia staat op klappen, langzaamaan zal het dorp weer omzoomd zijn met bloemenvelden die volop in bloei staan en komt de hele wereld weer langs om die beroemde achtertuin te bewonderen die deze week haar poorten weer opent. Het is weer lente!
Helen Workala

Uit de krant