Anna mocht als eerste starten, aangemoedigd door wethouder Jolanda Langeveld.
Anna mocht als eerste starten, aangemoedigd door wethouder Jolanda Langeveld. Foto: Jan Sibie

Alle scholen aanwezig bij verkeersexamen

Algemeen

Als ouders kennen we allemaal dat enge moment dat je kinderen voor het eerst alleen met de fiets de weg op moeten, richting de brugklas van de middelbare school. Veel ouders stellen dat moment ook uit, door hun kinderen zo lang mogelijk met de auto naar school te brengen. Hierdoor hebben sommige kinderen nog weinig ervaring op de weg opgebouwd.

Door Jan Sibie

En dus is het goed dat de scholen weer initiatief hebben genomen om hun leerlingen kennis van het verkeer mee te geven. En bij het opdoen van kennis hoort een examen. Vrijdag 12 mei werd het praktisch verkeersexamen afgenomen. Op een fiets die door de politie werd gecontroleerd of deze aan de wettelijke eisen voldeed, een rondje fietsen door Lisse. Met kritische vrijwillige controleurs op belangrijke of gevaarlijke punten in het verkeer.

Alle basisscholen in Lisse hadden hun groep 7 gestuurd. En om 9 uur werd leerlinge Anna van groep 7a van De Akker door wethouder Jolanda Langeveld uitgezwaaid, om als eerste de route van het verkeersexamen te gaan rijden. “De afgelopen jaren werd het examen alleen afgenomen door basisschool De Akker”, vertelde de wethouder, die blij was met deze massale deelname. “Het goed en zeker kunnen bewegen in het verkeer is heel belangrijk.”
Daarna stuurde Langeveld de leerlingen een voor een met een bemoedigend woordje de weg op.

Uit de krant