Impressie van tiny houses
Impressie van tiny houses Foto: pr

Inschrijven voor tiny houses in Lisse van start

Algemeen

Op het groene binnenterrein tussen de Gasstraat, Geraniumstraat, Narcissenstraat en de Broekweg in Lisse komt ruimte voor acht tiny houses. Dit project biedt woningzoekenden een kans om minimalistisch en duurzaam te wonen, op een steenworpafstand van het centrum van Lisse. Wonen in een tiny house heeft veel voordelen, zoals minimale woonlasten en weinig onderhoud. In november start de inschrijfperiode om deel te nemen aan dit project.

Op 15 november start de werving en selectie van de toekomstige bewoners voor het unieke bouwproject. Het project wordt ontwikkeld via een vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekent dat de nieuwe bewoners het project samen met hun toekomstige buren gaan vormgeven.

Informatiebijeenkomsten
Bij het ontwikkelen en bouwen van een tiny house komt veel kijken. Om geïnteresseerden een goed beeld te geven van het project en proces organiseert de gemeente Lisse samen met procesbegeleider Steenvlinder twee informatiebijeenkomsten op 15 en 28 november 2023. Hier wordt uitleg gegeven over het proces van het ontwerpen, bouwen en bewonen.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Lisse is meer informatie te vinden over het project: www.lisse.nl/tinyhouses.

Uit de krant