Afbeelding
Foto:

Viva la Rock in De Gewoonste Zaak

Algemeen

Voordat het doek definitief valt voor De Gewoonste Zaak, is het tijd voor een feestje! Dat is althans het idee van Wil, een muzikant van het eerste uur. Met vele gigs in De Zaak achter de rug, is hij van plan om met oudmuzikanten en gastmuzikanten te zorgen voor een reünie met band. 

Er is in verschillende bezettingen gespeeld, waardoor tal van (oud)muzikanten zijn benaderd. Ook onder gastmuzikanten was er veel animo. Met alle agenda’s naast elkaar, bleek het mogelijk om een reünie te houden met Viva La Rock! Die formatie bestaat niet meer, dus het wordt een uniek, eenmalig optreden. Daar worden liefhebbers van livemuziek blij van, want die band genoot een geweldige reputatie. Kortom: deze reünie wordt een groot feest. En ja, met geweldig zanger en voorman Bob Geilings.
Er is nog een verrassing. Gastmuzikant is Bastiaan Mulder. Deze gitarist geniet op dit moment grote bekendheid door zijn optredens in de David Bowie musical Lazarus, en maakte indruk met Mathilde Santing en Candy Dulfer. Natuurlijk staat Viva La Rock stevig op het podium met het repertoire dat ze zo geliefd heeft gemaakt. Eigenzinnige keuzes, opvallende nummers die perfomer Bob op het lijf geschreven zijn. Door zoveel enthousiasme vanaf het podium wordt het publiek al snel meegenomen in de muziek. Het accent ligt daarmee op de jaren 70, 80 en 90. Topgitarist Bas(tiaan) zorgt voor extra input met zijn aanvulling op het repertoire. Natuurlijk met een beetje Bowie-magie. Daarmee wordt het een waardige afsluiting van vele jaren livemuziek in De Gewoonste Zaak.
De reünie vindt plaats op zondag 19 november. De Gewoonste Zaak is open om 14.00 uur. Het optreden is gratis en begint zodra alle muzikanten zich hebben verzameld. Iedereen is van harte welkom!

Uit de krant