Bezoek van Ponyclub Poeleway aan burgemeester Berends.
Bezoek van Ponyclub Poeleway aan burgemeester Berends. Foto: VOL

Ontdek de geschiedenis van Lisse met LisseTijdReis

Algemeen

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een reeks informatieve bijeenkomsten over het gebruik van de website LisseTijdReis. De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 november om 20.00 uur in De Vergulde Zwaan.

Heeft u interesse in de rijke historie van Lisse? De Vereniging Oud Lisse (VOL) beschikt over een uitgebreide collectie aan historische informatie, waaronder kaarten, boeken, foto’s, verhalen van bewoners, stambomen en nog veel meer. Een groot deel van deze waardevolle informatie is toegankelijk via de website ‘LisseTijdReis’, met onder meer 5000 historische foto’s, gegevens uit 1000 boeken over de geschiedenis van Lisse en informatie over maar liefst 65.000 personen.

Om geïnteresseerden bekend te maken met het gebruik van LisseTijdReis, organiseert VOL bijeenkomsten waarin wordt uitgelegd welke informatie beschikbaar is en hoe u deze kunt vinden. De eerste bijeenkomst vond plaats in augustus. De tweede voorlichtingsbijeenkomst staat gepland voor 21 november. Deze avond duiken we in onze bibliotheek met Jos van Bourgondiën, die de aanwezigen wegwijs maakt in de 1000 boeken rijk aan Lisses verleden. Vervolgens neemt Jan van der Voet de belangstellenden mee op een visuele reis met de beeldbank, waarin 5000 historische foto’s een beeld geven van Lisse door de eeuwen heen. Zoals de foto van Ponyclub Poeleway die een bezoek bracht aan burgemeester Berends. In december volgt nog een derde sessie over stamboomonderzoek en de inwoners van Lisse. Details over deze sessie volgen nog.

De deuren van De Vergulde Zwaan (1e Havendwarsstraat 4, Lisse) openen om 19.30 uur. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is vooraf inschrijven essentieel. Reserveer uw plek via oudlisse.nl/evenement/21nov23.

Uit de krant