Ook kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen krijgen de kans om de pakjesboot in Lisse te bezoeken.
Ook kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen krijgen de kans om de pakjesboot in Lisse te bezoeken. Foto: Radic

Intocht Sint en actie voor minder draagkrachtige gezinnen

Algemeen

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 18 november rond 13.00 uur aan bij de Lisserbrug! Ze worden ontvangen door burgemeester Lies Spruit en de kinderburgemeester. Daarna vertrekt de stoet via de Kanaalstraat naar het Dorpshart.

Tussen 14.00 en 14.15 uur verschijnt Sinterklaas op het balkon (plein Kapelstraat/Kanaalstraat). Hierna rijdt hij een ronde door het centrum. Rond 15.00 uur is Sint op ’t Vierkant. De pietenband verzorgt hier een gezellige Pietendisco. Zo tegen 16.30 uur neemt Sinterklaas afscheid. ’s Avonds mogen natuurlijk alle kinderen hun schoen zetten. 

Bezoek aan de pakjesboot
Maar er is meer! De pakjesboot van Sinterklaas meert opnieuw aan in Lisse op 30 november en 1 december. Aan boord kun je zien hoe de pepernoten gebakken worden, hoe de pakjes worden ingepakt in het pakjesruim en wat er gebeurt in de testkamer. In zijn werkkamer maakt Sint tijd voor alle kinderen en voordat zij van boord gaan gluren ze nog even in zijn slaapkamer en er hangt liefde in de lucht! Voor Sint is het belangrijk dat álle kinderen aan boord kunnen komen. Daarom is een initiatief gestart in samenwerking met Lisse Marketing, Lisse Dorpshart, het Ondernemersfonds, Rabobank en andere ondernemers om voor minder draagkrachtige gezinnen kaarten beschikbaar te stellen. Via hulpverleningsorganisaties zoals Voor Ieder 1, Welzijnskompas, ISD en Voedselbank kunnen gezinnen die voor deze kaarten in aanmerking willen komen info krijgen om de kaarten te bestellen. Wacht niet te lang, want vol=vol en na 22 november is het niet meer mogelijk aan deze speciale kaarten te komen.

Uit de krant