Dex (bij de politieagent) heeft geholpen om de boef te vangen.
Dex (bij de politieagent) heeft geholpen om de boef te vangen. Foto: pr

Opkikkerdag voor Dex en zijn familie uit Lisse

Algemeen

Dex (5), zijn ouders en broertje Fedde (2) beleefden vrijdag 10 november een welverdiende Opkikkerdag vol verrassingen. Het doel? Alle zorgen even vergeten en met elkaar volop genieten. Dex heeft begin dit jaar een zware longontsteking gehad waardoor hij twee weken in het ziekenhuis heeft gelegen. Dit heeft veel invloed op zijn leven en op dat van de rest van het gezin.

Het gezin van Dex is door Stichting Opkikker uitgenodigd voor een Opkikkerdag. Er is een gepersonaliseerd programma gemaakt, waarbij rekening is gehouden met de interesses, hobby’s en voorkeuren van het gezin. het gezin ging vrijdag naar Center Parcs de Eemhof, waar ze feestelijk zijn ontvangen op de rode loper. Ze mochten vervolgens de politie helpen met het vangen van een ontsnapte boef (zie foto) en ze bekeken de Opkikkerdag zelfs vanuit een helikopter.

Na de gezamenlijke lunch gingen ze mee met de bereden politie en drumden ze in de drumcaravan. Daarna dansten ze lekker met de prinsessen en superhelden om tenslotte op de foto te gaan tijdens de fotoshoot. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet, waarna Dex en zijn familie werden uitgezwaaid. Deze dag vormde een lichtpuntje in een zware tijd. Dat is wat Stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen weer de kracht vinden om door te gaan. Zo helpt Stichting Opkikker inmiddels al ruim 2000 gezinnen met een ziek gezinslid per jaar. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.

Uit de krant