Het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn in samengestelde gezinnen.
Het is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn in samengestelde gezinnen. Foto: pixabay

Online CJG-bijeenkomst over samengestelde gezinnen

Algemeen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Midden houdt op 30 november een online te volgen themabijeenkomst over samengestelde gezinnen.

Er is sprake van een samengesteld gezin als in ieder geval een van de partners al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Samenwonen is geen voorwaarde om al wel de bijzonderheden van een samengesteld gezin te voelen. “Een ouder word je na 9 maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen ‘ineens’, zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt.”

Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wil niets liever dan samen verder. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Oorzaken hiervan zijn vaak loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner. 

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over hoe je je weg kunt vinden in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Deze gratis online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 november van 19.30 - 21.30 uur via Zoom. Voor aanmelden en meer info: ga naar www.cjgcursus.nl.

Uit de krant