Ook in Lisse zijn kinderen blij dat Sinterklaas weer in ons land is aangekomen!
Ook in Lisse zijn kinderen blij dat Sinterklaas weer in ons land is aangekomen! Foto: Jan Sibie

Waar was Sinterklaas?

Algemeen

Het leek zaterdagmiddag vlak voor de intocht van Sinterklaas toch nog even spannend te worden. Alsof het Sinterklaasjournaal in Lisse verder ging...

Door Jan Sibie

Sinterklaas vaart al jaar en dag met de pakjesboot door de Ringvaart naar de Lisserbrug, breed en enthousiast zwaaiend naar de bewoners en de vele belangstellende kijkers met hun kinderen. Maar zaterdag leek het wel een aflevering van het Sinterklaasjournaal. Geen zwaaiende Sint. Alleen heel veel in plastic verpakte Pieten. Zou dat allemaal wel goed gaan? Of wilde Sint zijn mijter niet blootstellen aan de wind en de striemende slagregen? Had de oude Sint dit jaar gewoon geen zin om kletsnat te worden? Waar was Sinterklaas?
Gelukkig dook Sinterklaas later toch weer op in het dorp, zoals in de Poelmarkt. Hij was toch bijna letterlijk boven water gekomen. En werd door grote groepen kinderen op gepaste wijze onthaald. Met een flinke schare aan Pieten die zorgden dat de kleintjes niets te kort kwamen. Het is fijn dat Sinterklaas er weer is. Tijd om schoenen te zetten en je een kramp in de maag te eten aan chocoladekruidnoten. Volgens velen de meest verslavende eetwaren die er bestaan. Nare calorieënbommetjes.

Uit de krant